Begeleiding

binnen

Begeleiding

Op het gebied van begeleiding hebben wij jarenlange ervaring als het gaat om individuele begeleiding, woonbegeleiding, maar ook begeleiding in groepsverband.

Omdat onze begeleiders regelmatig cursussen en opleidingen krijgen aangeboden, hebben we een fantastische mix tussen ervaring en de nieuwste kennis.

 

binnen2

Woonbegeleiding

Centraal bij het begeleid zelfstandig wonen staat het wonen centraal. De begeleiding start met een kennismakingsperiode, waarna de begeleider samen met je een begeleidingsplan opstelt. Hier staan de verschillende doelen in beschreven welke jij met de begeleider hebt samengesteld. Het hoofddoel blijft het verhogen van zelfredzaamheid, zodat je zelfstandig leert wonen.
Leerdoelen kunnen verschillende doelen zijn, een paar voorbeeldjes:
  • Het organiseren van je huishouden.
  • Het organiseren van de financiën en administratie.

De woning

De woonbegeleiding wordt vormgegeven in verschillende soorten huizen. Dit kan een eengezinswoning of juist ene appartement zijn. Tevens kan er gekozen worden of je met huisgenoten (max. 2) samen woont of juist alleen. Het voordeel van samen wonen is dat je ook leert elkaar aan te spreken over bijvoorbeeld de rommel in de badkamer.

Dagbesteding

Care for You helpt mensen met een verstandelijke beperking leuk werk of een goede dagbesteding te vinden. Doordat wij een kleinschalige zorginstelling zijn, is het contact zeer prettig. Bovendien kunnen er allerlei activiteiten plaatsvinden op onze locatie.
 

Arbeidsmatig

Cliënten kunnen op verschillende manieren aan de slag binnen onze dagbestedingslocatie. Bijvoorbeeld in een houtbewerkings- of hoveniersgroep. Ook productiewerk is mogelijk: inpakken verzorgen van postzendingen en stickeren behoren tot de opties.
 

De locatie

Op onze locatie in Horst-America heerst een gezellig sfeer, waarbij iedereen gelijk is.
Naast eerder genoemde activiteiten hebben wij ook paarden, kippen en een leuke moestuin.

ARBEID
index
KIP